كاردوك
مشاوره كسب و كار كاريابي كاردوك

طرح توليد كنسانتره ميوه ها در واقع طرح توجيهي توليد آب ميوه طبيعي تغليظ شده مي باشد. در واقع در فرآيند توليد كنسانتره هدف توليد آب ميوه هاي طبيعي تغليظ شده و سپس تبديل آن به آب ميوه هايي مي باشد كه در دسترس مردم است. با توجه به اهميت مصرف ميوه و دريافت ويتامين هاي مختلف براي بدن انسان، طرح توجيهي توليد كنسانتره ميوه ها مي تواند ايده مناسبي براي شروع يك كسب و كار باشد. در ادامه اين مطلب سعي كرده ايم تمامي مراحل تبديل ميوه به كنسانتره و همينطور جوانب مهم در طرح توجيهي كنسانتره ميوه را بررسي كنيم.

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.

منبع: طرح توجيهي توليد كنسانتره ميوه

 

 

 

 

معرفي محصول | طرح توليد كنسانتره ميوه

كنسانتره به معني آب ميوه تغليظ شده است. هدف از كنسانتره كردن ميوه ها اين است كه ابتدا آن ها را به آبميوه هاي تغليظ  شده تبديل كنند و سپس به آبميوه هايي كه در بازار وجود دارد تغيير دهند.

دليل كنسانتره كردن ميوه ها اين است كه نگهداري آن ها آسانتر مي باشد و همينطور حجم كمتري نيز نسبت به آبميوه دارند. كنسانتره داراي حجم كم تري نسبت به آبميوه است اما وزن بيشتري دارد و بسيارشفاف و بدون ناخالصي مي باشد. اين محصول به تنهايي كاربردي ندارد و از آن در صنعت نوشابه سازي و توليد آبميوه استفاده مي شود. كنسانتره به دليل داشتن ويتامين هاي بسيار مي تواند در زمان هايي كه انسان به ميوه دسترسي ندارد، جايگزين خوبي باشد.

كاربردهاي كنسانتره ميوه ها | طرح توليد كنسانتره ميوه

كنسانتره ميوه ها در واقع يك نوع آبميوه تغليظ شده هستند. از اين فرآورده غذايي مي توان جهت رفع تشنگي استفاده كرد. از طرفي چون كنسانتره ميوه از ميوه هاي مختلفي توليد مي شود، داراي ويتامين هاي بسياري است كه مي تواند براي تقويت بدن مفيد باشد.

افراد مي توانند زمان هايي كه به ميوه دسترسي ندارند، از كنسانتره ميوه ها استفاده كنند و از اين طريق ويتامين هاي لازم را به بدن خود برسانند. كنسانتره ميوه ها و آبميوه ها هميشه در انواع بسته بندي در دسترس مي باشند و مي توان از آن ها در زمان هاي مختلف به عنوان نوشيدني هاي خوشمزه و مفيد استفاده كرد.

كد آيسيك محصول | طرح توليد كنسانتره ميوه

  • كد آيسيك كنسانتره مركبات : كد 15491520
  • كد آيسيك كنسانتره سيب : كد 15491511
  • كد آيسيك كنسانتره انگور : كد 15491512
  • كد آيسيك كنسانتره انار : كد 15491513
  • كد آيسيك كنسانتره مخلوط ميوه جات  : كد 15491514
  • كد آيسيك كنسانتره پرتقال : كد 15491521
  • كد آيسيك آبميوه از كنسانتره : كد  15131740

ضرورت اجراي طرح توجيهي كنسانتره ميوه ها | طرح توليد كنسانتره ميوه

مطابق نظر كارشناسان تغذيه، هر فردي بايد سالانه حداقل 5 ليتر آبميوه بنوشد. با توجه به اين آمار و همينطور جمعيت كشور و يك محاسبه ساده، مي توان نتيجه گرفت كه ايجاد كسب و كار در زمينه كنسانتره ميوه ها مي تواند ايده مناسب و پرسودي باشد.

كنسانتره ميوه ها نسبت به آبميوه ها داراي حجم كمتري است و آسان تر مي توان از آن نگه داري نمود و از طرفي ديگر كنسانتره ميوه ها شفاف تر و خالص تر از آبميوه هستند و همين يعني مي تواند باعث جلب رضايت مشتري نيز شود.

 

مواد اوليه براي توليد كنسانتره ميوه ها

مواد اوليه در طرح توجيهي توليد كنسانتره ميوه ها، انواع ميوه ها مي باشد. به عنوان مثال اگر هدف توليد كنسانتره سيب باشد مي توان به عنوان مواد اوليه از سيب هاي درجه دو و درجه سه براي توليد آن استفاده كرد. ( سيب هاي درجه يك براي مصرف داخلي و همينطور صادرات مورد استفاده قرار مي گيرد.)

همينطور اگر در طرح توجيهي توليد كنسانتره ميوه ها، هدف توليد كنسانتره انگور باشد، مي توان از انگور هاي رسيده و بي دانه براي اينكار استفاده كرد. معمولا براي تصفيه آب ميوه جات و مواد اضافي از آبميوه ها به آنزيم هاي مخصوص نيز به عنوان مواد اوليه نياز است.

بازار هدف طرح توجيهي كنسانتره ميوه ها

توليد كنندگان كنسانتره ميوه ها در ابتدا بايد به فكر بازار داخلي باشند. بازار خارجي به دليل اينكه در اروپا و آمريكا استاندارد هاي سخت خوراكي وجود دارد، معمولا بازار هدفشان، كنسانتره ميوه توليدي ايران نيست. دليل اين امر نيز اين است كه رعايت استانداردهاي لازم هزينه زيادي را براي توليد كننده خواهد داشت.

البته لازم است اشاره كنيم كه توليدكنندگان كنسانتره ميوه ها مي توانند علاوه بر هدف قرار دادن بازار داخلي، به صادرات اين محصولات غذايي به كشورهايي كه داراي تعرفه گمركي كمتري هستند، نيز فكر كنند.

روش توليد طرح توجيهي

روش توليد كنسانتره ميوه ها در 12 مرحله خلاصه مي شود. ميوه هاي مختلف پس از تهيه و آماده سازي در سيلوهاي بزرگي ذخيره مي شوند و سپس براي تبديل شدن به كنسانتره ميوه ها مراحل زير را طي مي كنند.

لازم است اشاره كنيم كه براي آبگيري ميوه ها روش هاي مختلفي همچون سانتريفوژ و پرس كردن وجود دارد كه در ادامه به روش توليد كنسانتره ميوه ها به طريق پرس كردن اشاره كرده ايم:

  • شستشو

در مرحله اول ميوه ها براي شستشو آماده مي شوند و در اين مرحله برگ و خاشاك آن ها گرفته مي شود. به طور كلي ميوه ها از سه مرحله شستشو عبور مي كنند.

  • سورتينگ

مرحله دوم، مرحله سورتينگ مي باشد. طي اين مرحله ميوه هاي له شده و خراب از ميوه هاي سالم جدا مي شود.

  •  خرد كردن

در مرحله سوم، براي اينكه مرحله آبگيري ميوه ها به خوبي انجام شود، ميوه ها را خرد مي كنند. البته لازم است اشاره كنيم كه فرآيند خرد كردن فقط براي ميوه هاي همچون سيب و گلابي انجام مي شود.

  • آبگيري از ميوه

مرحله چهارم، مرحله آبگيري از ميوه ها مي باشد. معمولا در اين مرحله از روش پرس كردن براي آبگيري از ميوه استفاده مي گردد.

  •  فيلتر مقدماتي

در مرحله پنجم، فيلتر مقدماتي به وسيله فيلترهاي لرزشي انجام مي شود.

  • آروماگيري

در مرحله ششم يعني آروماگيري، آب ميوه تا دماي 85 درجه سانتي گراد گرم مي شود و سپس وارد يك مخزن خلا مي گردد. تمامي اين مراحل به منظور استحصال مواد معطر ميوه انجام مي شود و در نهايت مقدار آروما ي استحصال شده يك درصد آب ميوه است.

  • آنزيم زني

مرحله هفتم، مرحله آنزيم زني است. در اين مرحله براي جداسازي برخي مواد اضافه موجود در آبميوه به آن آنزيم اضافه مي كنند.  معمولا آنزيم ها مواد شيميايي هستند.

  •  فيلتراسيون

در مرحله هشتم، فيلتر ثانويه انجام مي شود. در فيلتراسيون دومي كه در اين مرحله انجام مي شود، ذرات كلوئيدي حاصل از اضافه كردن آنزيم ها جدا مي گردد.  پس از اين مرحله يك آبميوه شفاف و بدون ذرات اضافي توليد مي گردد.

  •  تغليظ

تغليظ مرحله اول به منظور تغليظ آب ميوه و تبديل آن به كنسانتره انجام مي شود. براي اين كار آبميوه توليد شده بايد دو مرحله را پشت سر بگذارد. در مرحله اول آبميوه را به دماي 90 درجه سانتي گراد مي رسانند و سپس وارد يك محفظه خلاء با فشار۲/۰ اتمسفر مي كنند.

با عبور از اين مرحله، آبميوه تا حدود بيست درصد تغليظ مي شود. مرحله اول بايد به سرعت انجام شود تا دماي بالا موجب از بين رفتن ويتامين هاي موجود در آبميوه طبيعي نشود. در اين مرحله دماي آبميوه را تا 30 درجه سانتيگراد كاهش مي دهند.

در تغليظ مرحله دوم، مجدد دماي آب ميوه را افزايش مي دهند اما اين بار دما را  به 60 الي 70 درجه سانتيگراد مي رسانند و فشار آن به حدود ۹/۰ تا ۸/۰ اتمسفر تغيير مي كند.

  • سرد كردن

در نهايت براي كاهش دماي كنسانتره از يك مبدل حرارتي استفاده مي شود و دماي آن تا 10 درجه سانتي گراد كاهش مي يابد.

  • بسته بندي

كنسانتره ميوه توليد شده در نهايت در بشكه هاي 300 كيلوگرمي  كه با بخار استريل شده ، بسته بندي مي شوند.

دانش فني پروژه طرح توجيهي كنسانتره ميوه ها

با توجه به توضيخاتي كه ارائه كرديم دانش فني توليد كنسانتره ميوه ها با مشكلاتي همراه است. جهت آبگيري بهتر ميوه ها خرد مي شوند. خرد شدن ميوه ها باعث كاهش راندمان مي گردد چرا كه ممكن است در حين خرد شدن مقداري آب ميوه به طور ناخواسته از بين برود. از طرفي ديگر اگر ميوه ها در اندازه مشخصي نيز خرد نشده باشند، مجدد بازدهي كم مي شود و دليل آن نيز اين است كه اندازه ميوه ها براي آب گيري مناسب نبوده است.

با بررسي كلي دانش فني توليد كنسانتره ميوه ها، به نظر مي رسد اين روش توليد بايد بهينه گردد. از ديگر نقطه ضعف هاي اين دانش فني مي توان به موارد زير اشاره كرد:

  • استفاده از روش پرس براي آبگيري چندان روش مناسبي نيست و مي توان از سانتريفيوژ براي اين كار استفاده كرد.
  • در مرحله آنزيم زني، برخي مواد شيميايي و خارجي به توليدات اضافه مي شود كه خيلي مطلوب نيست.
  • در مرحله اول تغليظ درجه حرارت بالا ممكن است باعث از بين رفتن ويتامين ميوه جات شود.

ماشين آلات و تجهيزات مورد نياز | طرح توليد كنسانتره ميوه

براي توليد كنسانتره ميوه ها به برخي ماشين آلات و تجهيزات به شرح موارد زير نياز مي باشد:

  • مارپيچ حمل ميوه
  • مارپيچ شستشو
  • تسمه نقاله سورتينگ
  •  دستگاه خرد كن
  • سيلو موقت
  • دستگاه پرس آبگيري
  • صافي اوليه ( فيلتر مجهز به ويبراتور )
  •  دستگاه آروماگيري
  •  تانك آنزيم زني
  •  اولترا فيلتراسيون
  •  دستگاه تغليظ كننده
  •  مبدل حرارتي خنك كننده
  •  تانك ذخيره سازي كنسانتره
  •  دستگاه پر كن
  •  سرد خانه
  •  تجهيزات و لوازم آزمايشگاهي

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 

منبع: طرح توجيهي توليد كنسانتره ميوه

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/8/24  ] [ ۱۲ ] [ karduk ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب